pečovatelská služba

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Vážení klienti,

rádi bychom vás informovali, že pečovatelská služba nadále funguje, avšak až do odvolání nepřijímáme nové klienty.

KRIZOVÝ PLÁN PROVOZU:

Pečovatelská služba bude nadále fungovat, do odvolání budou platit následující opatření:

Kvůli omezenému počtu pečovatelek v terénu mohou nastat změny - služba může být přesunuta, zkrácena nebo i zrušena. O změnách budou klienti informováni co nejdříve.
Zajišťovány budou přednostně úkony péče o osobu, osobní hygieny a zajištění stravy, včetně nákupů - do 6 kg. Úkony péče o domácnost - úklidy - budou omezovány nebo úplně rušeny.
Doprovody mohou být jen na zdravotní procházku nebo k lékaři, nebudeme doprovázet klienty do obchodů a na úřady.
Nebudeme uzavírat smlouvu s novými klienty.
Pečovatelky musejí používat ochranné pomůcky - roušky a rukavice, jak u klientů tak v MHD; povinností je také pravidelná desinfekce.
Pokud by klient potřeboval zajistit nějakou pomoc navíc, zkusí to zajistit naše služba (tel.: 603 456 244, 737 455 627), nebo předáváme kontakt na ČČK, který organizuje a koordinuje takovouto pomoc (602 503 705, 601 386 447).

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Diakonie ČCE – středisko v Jablonci nad Nisou pomáhá ve městě Jablonec nad Nisou prostřednictvím terénní pečovatelské služby seniorům nad 65 let a dospělým osobám nad 19 let se zdravotním postižením, které potřebují pomoc druhé osoby s péčí o vlastní osobu a o domácnost, zabezpečit jejich životní potřeby, podporovat a zachovat o největší míru jejich sociálních kontaktů tak, aby jim byl zachován dosavadní životní styl, důstojnost a jedinečný přístup v poskytované podpoře a pomoci. Služba usiluje o to, aby její uživatelé mohli žít ve svém přirozeném prostředí – ve svých domovech, i přes svůj zdravotní handicap.

Službu poskytujeme v pracovní dny od 7:00 do 19:00 hodin v domácnostech uživatelů.

Dokumenty ke stažení

Veřejný závazek pečovatelské služby.pdf

Smlouva o poskytování pečovatelské služby.pdf

dotaznik pro socialni setreni.pdf