Aktuální informace:

POZOR - STOP STAV - DÁRKY PRO DÍVKY JSOU JIŽ PLNĚ ZAREZERVOVÁNY A VYBRÁNY! Kdo jste si nestihl rezervovat dárek pro dívky v jakémkoli věku, už je prosím nenoste.

Ještě stále vybíráme dárky pro chlapce ve věku od 10 do 18 let. Byli bychom rádi za 97 dárků dle tohoto seznamu: Seznam_krabice od bot_6.12.2018.pdf

Děkuji všem za výbornou spolupráci a podporu!

Pěkné adventní dny

Michaela Albrechtová

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Poslední možný termín pro odevzdání balíčků ve sběrném místě Pod Baštou 10, Jablonec nad Nisou je v pondělí 10.12. od 8 do 17 hod

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Krabice od bot 2018 aneb děti dětem

Již posedmé bude od 26. 11. do 9. 12. 2018 probíhat předvánoční akce, která má za cíl potěšit děti z chudších rodin v České republice. Radost těmto dětem udělají zase děti, jimž dospělí pomohou připravit jejich dárkovou krabici od bot. Tu společně naplní dětskými dárky k Vánocům. Krabici dostane některé z dětí z chudých rodin a určitě mu udělá velkou radost.

Jak to funguje?

Prázdnou krabici od bot naplní děti dárky pro jiné děti od 0 do 17, resp. 18 let. Zabalenou krabici doneste na některé ze sběrných míst, u nás tedy do DIAKONIE, POD BAŠTOU 10, JABLONEC NAD NISOU. Ze sběrného místa následně organizátoři zajistí převoz krabic do předem vytipovaných míst - nízkoprahových klubů v Jablonci a Frýdlantu, sociálně vyloučených lokalit, do potřebných rodin apod. Spolu s pracovníky místních institucí dárky dětem předáme na vánočním slavnostním odpoledni nebo přímo v rodinách.

Co zabalit do krabice? Co se tam naopak nehodí?

Zabalte pěkné dárky, které by udělaly radost i Vašim dětem. Mohou to být různé hračky, panenky, auta, plyšová zvířátka, pastelky, sešity či bloky na kreslení, hezké oblečení, bonbóny a další věci, které vás a děti napadnou... Na vrch můžete přidat fotografii a třeba i vánoční pozdrav. Nezapomeňte, že věci by neměly být opotřebované, příliš staré nebo také křehké či nebezpečné. Často jsou dotazy na to, co dát do krabice starším dětem ve věku 13 - 18 let. Doporučujeme nějakou drogerii, sprchový gel, event. kosmetiku a deodoranty, potěší i pěkný sešit do školy, psací potřeby nebo zvýrazňovače. Radost udělá i pěkná kniha.

Mám doma hodně oblečení pro malá miminka i pro větší děti. Můžu je rozdělit do několika krabic?

Pokud máte doma  hodně použitého oblečení, hraček a různých doplňků, zaneste je raději přímo do některého azylového domu. Každé sběrné místo má totiž jiné odběratele, může se stát, že to, které si zvolíte, nebude mít mezi příjemci nikoho, kdo by Váš dar využil.

Jak máme krabici zabalit?

Jako hezký vánoční dárek. Nezapomeňte přidat čitelný štítek s věkem a pohlavím dítěte. Štítek je velmi důležitý. Připevněte jej prosím tak, aby se nemohl od krabice oddělit, ideálně použijte samolepku. Pro lepší ochranu dárku během přepravy můžete dárek přebalit průhlednou fólií. Nelepte na dárky různé dekorace (mašličky, hvězdičky apod.). Během přepravy se mohou odtrhnout a obal dárku poškodit. Krabice je pak také méně skladná.

Přemýšlíme, jak starému dítěti zabalit dárek. Poradíte?

Podle statistik z minulých let se nedostává především na kluky ve věku 10-17 let. Budeme tedy rádi, když budete myslet také na tuto kategorii. Každopádně na každý dárek vždy viditelně vyznačte věk a pohlaví dítěte.

Kdy a kde můžu krabici odevzdat?

Od 26. 11. do 9. 12. na těchto místech:

Diakonie, Pod Baštou 10, Jablonec nad Nisou. Ve všední dny od 8 do 16 hod - prosím, domluvte se na konkrétním čase buď mailem (m.albrechtova@diakonie.cz) nebo telefonicky 721 008 313. Nemohu zajistit po celou dobu přítomnost pracovníka v kanceláři.

Díky spolupráci s dalšími organizacemi můžete odevzdat krabici i na dalších místech:

Dům dětí a mládeže Vikýř

Podhorská 49, Jablonec nad Nisou 46601. Dárky se mohou nosit na recepci Vikýře PO - ČT 14,30 - 19,00 nebo po domluvě na e-mailu info@vikyr.cz. Kontaktní osoba paní Milena Bláhová (recepční) tel. 483 711 725.

Mateřské centrum Jablíčko

Rodinné centrum Jablíčko, z. s., E. Floriánové 8, Jablonec nad Nisou, info@centrumjablicko.cz, kontaktní tel. 602 333 713

BUBLINA-JBC, z.s.

Pasecká 23, 466 02 Jablonec nad Nisou, Pravcová Andrea, tel.: 777 477 122, bublina-jbc@seznam.cz

Rodinné centrum Andílek

Poštovní 404, Železný Brod, kontaktní osoba Lenka Ackermannová, info@centrum-andilek.cz

Rodinné centrum Slůně - Česká Lípa, z.s.

Iva Kovandová, Bardějovská 2470, 47006 Česká Lípa

Krabici můžete poslat i online, pro podrobnosti se prosím podívejte na stránku projektu https://www.krabiceodbot.cz/darovaci-formular/?projectId=100.

Novinka – STOP STAV!

Protože chceme dárky směřovat účelně, opravdu potřebným dětem a mládeži, dovolíme si po naplnění dárků v dané věkové kategorii vyhlásit vždy "stop stav". Prosím, respektujte naši každodenní aktualizaci vybíraných dárků. Pokud si budete chtít rovnou závazně "rezervovat" konkrétní dárek/dárky pro konkrétní věkové skupiny, je to možné. Napište mi na 85nvSb993mBFRYUSZbnu5.~_T-M.

PŘEJEME VŠEM KRÁSNÝ ADVENTNÍ ČAS A DĚKUJEME ZA POPORU POTŘEBNÝM DĚTEM!

Michaela Albrechtová, ředitelka střediska

Vloni jsme pomohli 0 uživatelům